Cristalin

Cristalin levert duurzame cleaners voor diverse vormen van industrie, maar ook voor de automotive-, food-sector, de boten-, interieur-, en schildersbranche.
De cleaners zijn van een hoogwaardige kwaliteit en op basis van eigen ervaring en intensieve samenwerking met gebruikers in de praktijk ontwikkeld. Het regelmatige gebruik van reinigingsproducten in een organisatie kan uitdagingen geven op het gebied van transport, opslag en voorraadbeheer. Cristalin kan hierbij helpen. Wij maken samen met onze klant een gebruiks- en voorraadplan en nemen delen van de activiteiten over. Op die manier helpen wij de productiviteit te verhogen en de kosten van het gebruik van cleaners laag te houden.
Een cleaner moet soms meer doen dan alleen reinigen. Een toilet of vergaderruimte moet door geur als ‘schoon’ herkenbaar zijn voor degene die deze ruimte betreedt. En voor de gebruiker kan de kleur van verschillende cleaners relevant zijn. Cristalin kan standaardproducten aanpassen naar de wensen van de klant en zodoende bijdragen aan een optimaal resultaat.
2013

GESTART

Vaassenaren starten bedrijf met cleaners

Cristalin; Brengt een assortiment cleaners op de markt voor diverse vormen van industrie.

“We merkten dat mensen in verschillende bedrijfstakken nog steeds met schadelijke stoffen werken. “Denk aan aceton, thinner, MEK en chloor.”

Het zijn irriterende middelen die opgenomen worden door de huid en funest zijn voor de gezondheid en milieu.

In de botenbranche en automotive sector blijkt men het polyester van boten en vrachtwagens te reinigen met aceton. “Dit oplosmiddel slaat gewoon wit uit op de handen”.

Ook in het schilders vakgebied wordt nog veelvuldig gebruik gemaakt van schadelijke producten. “Schilders gebruiken bijvoorbeeld ammonia om een oppervlak te ontvetten. Het doet zijn werk prima, maar het middel is erg agressief. “Ammonia irriteert de luchtwegen en bovendien is het schadelijk voor het milieu.”

Vanuit die achtergrond richtten de heren het bedrijf Cristalin op. Ze brengen duurzame reinigingsmiddelen op de markt voor diverse bedrijfstakken. Het assortiment bestaat hoofdzakelijk uit water gedragen cleaners die vriendelijker zijn voor het milieu.

De heren timmeren hard aan de weg met Cristalin. Ze zien het als een boeiende uitdaging.

“Wat is er nu mooier dan het ontwikkelen van een duurzaam product?”

SUCCES

Uitdaging

Cristalin werkt aan milieuvriendelijke cleaners door het destilleren en regenereren van gebruikte middelen.

Zodoende denken wij een meerwaarde te kunnen bieden op het gebied van ecologische en innovatieve producten in diverse vormen van industrie.